niedziela, 8 października 2023

Lifestyle: Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem

Dziś proponuję lekką sałatkę, idealną do kolacji - zarówno jako dodatek do kromki z wędliną, jak i jako szybką przekąskę. Idealna jest schłodzona przez kilka godzin w lodówce.

Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem

Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • słoik selera w zalewie
  • 3 jajka na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pieprz do smaku
Wykonanie:

Fasolę, kukurydzę oraz selera odsączamy z zalewy i przekładamy do miski.
Jajka siekamy w drobną kostkę i mieszamy z warzywami.


Dodajemy do składników majonez oraz doprawiamy pieprzem do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz